pondělí 18. března 2013

Prožívejte své pocity a pomozte své duši...


Na své cestě nemůžete udělat chybu, nikdy nemůžete něco úmyslně “správně” nebo nedopatřením “špatně” udělat, neboť všechno, co právě teď prožíváte a rozhodujete – tedy i to, co vy sami považujete za chybu - je cesta. To je smysl. Kdykoliv tedy něco rozhodnete – bez ohledu na to, co z toho později vzejde – je to to nejlepší rozhodnutí, které v určitém okamžiku můžete udělat. Je to prostě jen výsledek toho, kdo a co jste právě v tomto okamžiku.
Chcete-li pomoci své duši, zjistěte, po čem skutečně touží, a zkuste za tím víc jít. Pokud vám to není jasné, odstraňte ze svého života jako první všechno, co k vám zcela jistě už nepatří. Raději víc než méně. Tím si vytvoříte tak důležitý volný prostor. Zvažujte méně a naopak víc následujte svoji chuť do života. Vnímejte podněty v sobě a využívejte sílu svého rozumu a těla,
abyste ji mohli kdykoli použít.
Prožívejte své pocity a city až do konce, neboť za nimi je mír a klid, který hledáte. Nebraňte se tomu, jinak se bráníte sami proti sobě. Pocity a myšlenky přicházejí a odcházejí.
Když si představíte, že se kvůli tomu stanete “prodyšní”, nebraňte dál tomu, co vámi beztak chce proudit. Všímejte si, že pocity by vámi chtěly plynout a myšlenky se vynořit a zase zmizet, a současně pokračujte dál ve svém praktickém životě. Váš systém jako člověka je stavěný tak, že oboje může probíhat souběžně, když pozorovaná část ve vás je aktivní. Tehdy si uvědomíte, že nejste tyto pocity ani myšlenky, ale že ve skutečnosti jste vaše duše.
Nezůstávejte stát, nenechte zamrznout svůj život. Měňte se. Riskujte. Uklízejte. Odpoutejte se od starého a vytvořte nové. Stále znovu a znovu. Budete-li unavení, na chvíli si odpočiňte. A potom zase vstaňte a žijte dál svůj život, jak nejlépe dokážete. Pomozte duši prožít to, kvůli čemu sem přišla. Čím víc to budete dělat, tím víc nebudete jen věřit, ale zcela určitě i cítit a vědět: Zaslechnete-li v sobě zaznít plán své duše, uslyšíte ozvěnu božího tvoření.
A někdy na konci se kapka vaší duše vrátí zpět do nekonečného moře.”



Z knihy Tajemství plánu vašeho života --  autor Ruediger Schache
Odkaz na knihu TAJEMSTVÍ PLÁNU VAŠEHO ŽIVOTA

Obálka titulu Tajemství plánu vašeho života

2 komentáře:

  1. Tajemství plánu vašeho života
    Ruediger Schache

    Anotace
    Autor se nám snaží objasnit význam lidské duše a to, jak poznáme své individuální místo v životě. Každý člověk má svůj životní úkol. Co pro někoho znamená splnění všech přání, jiného nechává zcela chladným. To, jestli jsme schopni prožívat štěstí, lásku a naplnění a uvědomit si smysl svého bytí, závisí na tom, zda se řídíme plánem své duše. A tento plán je pro každého z nás jiný.

    http://www.kosmas.cz/knihy/161796/tajemstvi-planu-vaseho-zivota/

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za krásnou inspiraci Alejko! Je to výborné čtení a zajímavá inspirace!
    S pozdravením : Zita S.

    OdpovědětVymazat